Порното с бежанки (Refugee Porn), както и порното в хиджаб (Hijab Porn), стават все по-популярни. В порно сайтове често се появяват видеоклипове, озаглавени „Млада майка бежанка от Сирия“, „21-годишно арабско момиче в моята стая“ или „Сирийски бежанец взема пари за секс“

През последните две седмици има много подобни видеоклипове. Цели студиа са създадени с цел да правят порно с участието на актриси с ориенталски вид.

Сексологът Джейкъб Пастетер твърди, че това се очаква: "Порнофилмите имат кратък срок на годност." Тъй като действията винаги са едни и същи, хората се нуждаят от нова картина, която често е фокусирана върху случващото се в света.

На големи порнографски канали като YouPorn, PornHub или XHamster те често търсят това, за което напоследък са говорили в обществото. Така след излизането на новата част на Star Wars търсенето на секс клипове с извънземни нарасна. Веднага след като в новините се заговори за бежанци, видеоклиповете с тяхно участие също започнаха да се търсят много по-често. „Новото порно е огледало на обществото“, казва Пастетер.

„Непознатите“ бързо се забелязват в обществото, така че те автоматично се появяват във фантазиите на хората. Често хората гледат порно филми с тяхно участие, за да разберат дали се интересуват от секс с чернокожи или мюсюлмани например.

Според теорията на сексолога порно, в което актрисата носи хиджаб, представлява интерес за два типа мъже: тези, за които тази тема има голямо отрицателно или положително значение. И това са тези, които често влизат в контакт с бежанци, например доброволци, или тези, които подкрепят движението на Pegid. Първите са водени от интерес, вторите - от омразата и желанието за унижение.

Миа Халифа се превърна в една от най-популярните актриси в този жанр на порно. Миналата година в PornHub видеоклипове с нейно участие са били търсени повече от 440 милиона пъти. В много реклами момичето с ливански корени се появява в хиджаб. Самата Миа е християнка и хидждаб е слагала само за снимките. Също като нея много порно актриси не са нито мюсюлмани, нито бежанци.

Видеоклипове с участието на черни мъже и жени с нежна бяла кожа също са популярни. В същото време мъжете също не са бежанци. Но има и изключения. Например Антонио Сюлейман.

През 2012 г. Антонио на 15-годишна възраст избяга в Германия със семейството си. Четири години по-късно той попадна в порно индустрията. В момента той създава свой собствен порно сайт. Във филмите си той играе или бежанец, използван от жени, или в кадъра сам наказва мюсюлманки.