Има много причини сексуалният ви живот да е в застой. Може би преминавате през раздяла, или пък лекувате последиците от раздялата... Или пък децата и работата ви да са погълнали цялото ви време и внимание. Няколко дена се превръщат в седмици и преди да сте се усетили, минават месеци без да правите секс.

Дори да не изпитвате нужда от него, тялото ви копнее за тази доза серотонин и не само. Ето какво се случва, когато дълго време не сте правила секс.

- Ако отдавна не сте била с мъж, стените на вагината отслабват. Затова се препоръчва да правите известните упражнения на Кегел за стягане, с които ще предотвратите това.

- Колкото по-малко секс правите, толкова по-лесно се разболявате, тъй като имунната ви система отслабва.

- Може да се чувствате по-малко привлекателна или по-тъжна. Сексът действа като антидепресант, затова не се изненадвайте, ако започнете по-малко да се харесвате.

- Ако от известно време не сте правила секс, започвате по-малко да го желаете. Либидото ви намалява, което е напълно естествена реакция на тялото ви.

- Увеличават се нивата на стрес. Може да се чувствате по-изнервени, тъй като тялото ви не освобождава серотонин и допамин. Липсата на секс е стресираща. Изследвания са доказали, че когато не правите секс, по-трудно се справяте с напрегнати ситуации.

- Липсата на секс има е една хубава последица - може да започнете да сънувате еротични сънища или дори да изпитате оргазъм, докато спите. Не е същият, както истинския, но е приятен, пише "Зажената".

свързани новини