Питали ли сте се някога защо мъжете намират за привлекателни жените, които носят високи токчета? Може би е заради тази женственост, която идва от високите обувки? Или заради самоувереността, който струи от жена на високи токчета? За това че краката й изглеждат по-дълги? Не. Според проучване мъжете харесват жените на високи токчета, защото излъчват готовност за секс. Извивката на гръбнака им води до такова усещане.

При въпросното проучване показвали на мъжете снимки на жени на ток и такива на равни обувки, но фотографиите били изрязани до глезените, тоест не се знаело кои са на ток и кои - на равна подметка. Мъжете харесали най-много онези представителки на нежния пол, на които гърбът бил извит заради високите токчета, споделя bulnews.bg. Авторите на проучването, водени от д-р Дейвид Люис от Университета Мърдок в Австралия, смятат, че този извит гръб подсказва за това, че жената е готова за чифтосване.

При много животни извиването на долната част на гърба е сигнал за сексуална готовност - склонността към участие в поведение, което подбужда и насърчава секса. Затова изследователите съветват, когато не искате да носите високи токчета, поне да държите гърба си в стойка, близка до тази, която имаме, когато сме на токчета. Това е привлекателната част за мъжете, а не самите обувки.