Колко често ви се случва сексуалният ви партньор да използва слюнката си като лубрикант между краката ви? А обичате ли орална любов? Да, там също отива значително количество слюнка.

В секса обменянето на лиги е правило и нерядко слюнката се ползва за заместване на лубрикант. Имайки предвид, че доста от болестите, предавани по полов път, се предават на практика по кръвен или слюнков път, е съвсем логично да се запитате доколко е безопасно лубрикирането с тази течност от устата на партньора ви. Ако той има някаква бактериална инфекция, възпалено гърло, ангина, по-добре дръжте устата му далече от интимните си части.

Слюнката му по всяка вероятност ще е пълна с бактерии и вируси, които ще причинят възпаление между краката ви.

Защо трябва да избягвате да ползвате слюнката за лубрикант:

Гъбична инфекция
Дори да не сте наясно какво точно съдържа слюнката на партньора ви, тя може да промени вагиналната микрофлора и това да доведе до поява на гъбична/микробна инфекция, споделя tialoto.bg.

Херпес
Ако приятелят ви има или наскоро се е излекувал от херпес, този вирусен агент лесно може да се пренесе на вагината ви, а херпесът в интимната зона е изключително неприятен и болезнен.

Претъркване
За разлика от лубрикантите, слюнката изсъхва лесно и не доставя достатъчна „смазка“, което може да доведе до претриване в интимната зона. По-добре заложете на доказани марки лубриканти.