Тайванска туристка беше арестувана и глобена за това, че носи изрязани бикини на плажа във филипинския курорт Боракай, предават местни медии, цитирани от CNN.

Туристката, чието име не се споменава, предизвикала възмущение с това, че носела изрязани бикини на един от най-известните плажове в курорта, според държавната медия Philippines News Agency (PNA).

На пътуващата с приятеля си жена било пояснено от служители на хотела, че банският й костюм е „неуместен“, но тя не се съобразила със забележката.

Беше им казано да не ги носи, но те отговориха, че това е форма на изкуство, казва директор на Boracay Inter-Agency Management and Rehabilitation Group (BIAMRG) пред PNA.

Жената била арестувана на следващия ден, след като отново се появила на плажа с други изрязани бикини, съобщава profit.bg.

Говорител на полицията посочва, че дамата е глобена с 2 500 филипинско песо (48.40 щатски долара) за „еротично“ облекло.

Шефът на общинската полиция Джес Байлон коментира пред PNA, че дори и законите в страната, от която идва двойката да са различни, „те трябва да уважават нашата култура и традиции и да спазват благоприличие“.

Боракай се намира в централната част на Филипините, като е една от най-популярните плажни дестинации в света.

Островът отвори през миналия октомври, след като беше подложен на мащабна работа по почистване и подобряване на съоръженията.

Курортът вече има нови стриктни регулации, като ограничаване на транспорта, разчитащ на двигатели с върешно горене и забрана на пластмасовите опаковки за еднократна употреба.