1. Мъжете мислят за секс... ежедневно Повечето мъже мислят за секс най-малко веднъж на ден, в сравнение с едва 1/4 от жените. Освен това мъжете фантазират за секс почти два пъти по-често, отколкото жените и техните фантазии са много по-разнообразни. Също така по-често си мислят за случаен секс, но най-често само си мислят, рядко стигат до действие

2. Мъжете невинаги са готови за секс Противно на женските вярвания, мъжете невинаги са в настроение за секс. Също като жените, те изпитват стрес на работното място и като цяло в своето ежедневие, а стресът е убиец на либидото. Ако партньорът ви понякога отказва да правите секс, това не означава, че е изгубил интерес към вас, а просто, че в момента няма желание за секс.

3. Мъжете понякога се притесняват за представянето си в леглото Много мъже, особено след една определена възраст, се безпокоят за начина, по който се представят в леглото. Вашият партньор може да изпитва притеснения за тялото си, техниката и издържливостта. Във ваши ръце е да му помогнете да се отпусне и да се наслади на удоволствието от секса, без излишни размисли.

4. Сексът е изключително важен за мъжете За по-голяма част от мъжете сексът е значителна част от пълноценните взаимоотношения. И точно като повечето жени, те намират сексуалната интимност за много по-удовлетворяваща като част от една сериозна връзка.

5. На мъжете им харесва, когато вие поемате инициативата Повечето мъже се чувстват така, сякаш те са единствените, които поемат инициативата за секс. А истината е, че те също имат нужда да бъдат ухажвани и желани, така че не се страхувайте да поемате нещата в свои ръце. Това ще доведе до много по-голяма удовлетвореност и за двама ви.

6. Мъжете обичат да задоволяват своите партньорки Вашето удоволствие е важно за мъжа до вас. Затова не се притеснявайте да му споделите какво искате и какво ви доставя сексуална наслада. Бъдете сигурни, че ако му го кажете ясно, без това да наранява неговото его, той ще ви послуша и ще направи всичко възможно, за да се почувствате удовлетворена от секса с него.

7. Мъжете могат да изневерят, ако не са задоволени За мъжа е важно да се чувства обичан и ценен, и ако не го получава с вас, той може да се зарови в ежедневните си задължения, да се отдаде на спорта или видеоигрите или да се окаже в чуждо легло. За да избегнете това, трябва да общувате пълноценно и да гледате в една посока.