Никога не е късно да правите секс. 60-годишната Фелиситас Широв, която преди беше най-известната проститутка в Германия, доказва това с живота си. След 15-годишно прекъсване легендарната берлинска жрица се върна към предишния си занаят.

Преди десетилетие и половина жената напусна работата си и отвори собствено кафене, наречено "Pssst". Но след известно време срокът за наем на помещенията, в които се намира кафенето,  изтекъл, бракът й започнал да рухва. На всичкото отгоре имало опасност жената да загуби дома си.

"Колкото и да ми трябваха пари, винаги съм се грижила първо за сина си. Понякога непознати ми даваха дрехи или дори оставяха плик с пари в пощенската кутия", казва Фелиситас.

Опитната проститутка обвинява центъра за заетост, че се е наложило да се върне в бордея. Дълги години подред й отказвали обезщетения за безработица.

„Постоянно ми задаваха нови въпроси“, обяснява Фелиситас. „Или не разполагаха с документите, които съм им изпратила преди много време, или ме обвиняваха, че не оказвам помощ в работата им.

Фелиситас искала да преподава конна езда, но без помощта на центъра по заетостта това не било възможно. Не е било лесно за майката на деветгодишно момче да се върне към професията, с която се е сбогувала преди 15 години.

„Дълго време се борих със себе си, но заедно с дълговете ми нарастваше и страхът да не остана без покрив над главата си“, разказва пред express.de тя.

Буквално за един ден много проблеми се стоварили върху самотната майка. На сутринта синът й не успял да си измие зъбите, тъй като водата била прекъсната за неплащане. Освен това жената нямала пари да му плати за учебно пътуване.

Дълговете нараствали. За наем жената трябвало да плати 10 хиляди евро, а размерът на просрочените задължения по сметките също се натрупали значително - 3400 евро. Наложило се да се обърне за помощ към майка си.

„Можем да кажем, че по този начин държавата ме принуди отново да стана проститутка, тъй като центърът по заетостта отказа да ми даде социална помощ“, казва Филиситас.

Напоследък реклама на услугите на Фрау Широв отново може да бъде намерена на уебсайта на Берлин Интим. Фелиситас се представя като „зряла проститутка“ и иска 200 евро за час работа. Тъй като жената се е върнала на работа, тя се чувства свободна и вече не се тревожи за бъдещето.

"Синът ми е все още е твърде малък, за да разбере какво правя, но вижда, че се усмихвам. Надявам се да разбере по-късно: направих го, за да има къде да живее“, казва Фелицитас.

Превод: Glas.bg