1. Оргазмът се подобрява с възрастта

Противно на това, което вероятно си мислиш, секс животът ти става все по-добър с възрастта. По-точно колкото по-често преживяваш оргазъм, толкова по-умопомрачителни стават усещанията, които предизвиква той у теб. Това няма нищо общо с тялото ти и не е свързано с опита ти в леглото. Когато имаш връзка и имаш пълно доверие на партньора си и това, което прави за теб в леглото и извън него, забавленията ви между чаршафите са много по-разтърсващи. Е, на кого му пука, че гърдите ти увисват при целия този невероятен секс?!

2. Поне една трета от жените изпитват трудност да достигнат върха

Трудно ти е да достигнеш оргазъм? Не си единствена! Според проучванията, женската сексуална дисфункция засяга 43% от дамите и е повод на много изследвания. Това, което може да помогне са поставянето на тестостерон локално и някои орални медикаменти, но дисфункцията може да е свързана и с депресия, заболявания на щитовидната жлеза и диабет. Ако си се сблъсквала с някой от тези здравословни проблеми, соло забавленията под кръста могат да ти помогнат да опознаеш тялото си по-добре и да откриеш кои палави трикчета действат в твоя случай, пише Cosmopolitan.bg.

3. 80% от жените никога не получават вагинален оргазъм

Филмите, в които героините се побъркват от удоволствие след минутка-две в леглото? Петдесет нюанса сиво? Само това напълно достатъчно да се сдобиеш с комплекси, че нещо не ти е наред. Молим те, не се шашкай! Горчивата истина е, че 80% от нас, дами, имаме нужда от клиторна стимулация, за да достигнем върха. Ако откриеш G-точката си обаче, оргазмът ще стане по-лесна задача. Това грубо на допир парче кожа се намира върху вагиналната стена от другата страна на коремчето ти. То съдържа толкова много нервни окончания, че може да направи оргазма ти в пъти по-дълъг и силен.

4. На повечето мацки им трябват 20 минути да свършат

Струва ти се, че ти трябва цяла вечност? Всъщност, повечето жени имат нужда от около 20 минути най-различни видове стимулация, за да достигнат кулминацията. Лошото е, че на мъжете най-често им трябват около 20 секунди... Това е една от причините предиграта да е то-о-олкова важна. Ако твоят човек достига Оргазмоландия много по-бързо от теб, сменяйте позите честичко, за да получиш максимална стимулация, докато той прониква в теб малко по малко. Ездачката е може би най-добрата опция.

5. Оргазмът ти има връзка със самоувереността ти

Ако не се чувстваш уверена в тялото и вагината си в частност, ще ти е много по-трудно да се отпуснеш напълно и да изпиташ главозамайващ оргазъм. Точно както носовете и ръцете, няма две еднакви вагини и няма стандартни форма или размер. Ако разбереш, че телесните ти части са уникални като самата теб – и без значение какво се върти в главата ти, мъжете ги намират за дяволски сексапилни – ще се сдобиеш със съвсем ново секс самочувствие, което ще ти помогне да достигаш върха всеки път.