Заразената с  COVID 19 от град Левски е в добро състояние и се лекува в дома си. За случая ви разказахме първо GLAS.bg. Градът е известен като мека на телефонните измамници и джебчийките.

И докато телефонните измамници „въртят“ от България и Румъния, то за джебчийките възможностите са далеч по-големи. Заради пандемията в световен мащаб, на много от тях се наложи да се приберат по родните си места. Като Станка Върбанова и семейството й. Тя се прибрала от Англия миналата седмица, където  практикува професия –джебчийство. Новината зарадвала българските власти, защото младата жена е осъдена на пробация за 6 месеца, именно заради тази дейност. 

Разбираме, че Станка Върбанова   усетила симптоми, след като се прибрала в дома си. Веднага се обадила да съобщи, че не се чувства добре,  разказа  баща й Георги Станев.  Той  също се прибрал преди два дни от Англия, а съпругата му и още четирима от фамилията заедно с дъщеря му седмица  дни по-рано. Там те живеели заедно и затова сега се налага всички да спазват изолация. Той твърди, че работи като ресторантьор, а дъщеря му в областа на хигиената.

Фактите обаче са други. Станка Върбанова  не е хигиенистка и  не за пръв път попада под ударите на закона. През 2017г .е била обявена за издирване от Интерпол. Тогава е открита в Австрия, след извършена от нея кражба. Водило се е и разследване за престъпна група, в която участват и други членове на фамилията.

Как в Левски спазват извънредните мерки за сигурност и какво разказа семейството на заразената с COVID 19 Вижте: