Вече ви разказахме как полицаят Йордан Петков живее в лукс на ръба на закона. Показахме ви имотите, които притежава, и скъпите автомобили, които шофира. Както и как са придобити два от цеховете на Данчо Катаджията. Видяхте и язовира на Петков в село Дренов. Социалните мрежи прегряха заради публикувани два клипа с участието на Йордан Петков.Този, в който той сваля номерата на автомобила на семейство от Луковит и този в който хвърля камък по време на церемонията по хвърляне на кръста за Йорданов ден в река Осъм. За тези два случая Йордан Петков не е наказан.

Сред разследването на екипа на Тина Ивайлова и Нова тв започнаха нови проверки. А братът на Данчо Катаджията бе задържан и срещу него е образувано досъдебно производство заради това, че нападна екипа на Ивайлова и счупи телевизионна камера. Още едно досъдебно производство е назначено и заради липсата на реакция от страна на полицията в Ловеч след случилото се.

Докато екипът е на терен, се засича с този на дирекция „Вътрешна сигурност към МВР“. Разбираме, че от няколко месеца те проверяват имотното състояние на Йордан  Петков и укривал ли е доходи полицаят, повишен в инспектор Пета степен. Бащата на Йорадан Петков не отрича, че синът му има възможности. Калоян Петков казва, че Данчо Катаджията събирал пари от заплата и от заеми, за да купи цеховете и луксозните си автомобили.

Става ясно, че по време на претърсванията в имотите на Данчо Катаджията разследващите са открили доказателства по досъдебно производство. Има и сигнали, че Йордан Петков е осигурявал „такса спокойствие“ на бизнесмени, за да могат да шофират необезпокоявани и с каквато скорост искат по определен маршрут.

„Невинен съм по всяко едно обвинение… Един добър полицай се превърна в престъпник“, каза Йордан Петков.

Разбираме също, че  Йордан Петков не се е притеснил от проверките на „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома му и го е изпратил на свои приятели. Не знаем  дали отново във вайбър групата, на която е администратор. Комуникацията със снимки явно добре работи сред полицаите в Ловеч.

Стана ясно, че Йордан Петков е в близки отношения с колегата си Иван Иванов. Именно Иванов е човекът, който снима клипа със свалянето на номерата в Луковит.

Съвпадение или не, Иван Иванов и директорът на ОД МВР-Ловеч живеят на един етаж, врата срещу врата. Двамата били гости на Йордан Петков за имения му ден, разказват запознати.

Иван Иванов също разполага с няколко имота, които не са на негово име. По непотвърдена информация го проверяват за контрабанда на цигари.

Започналите проверки трябва да приключат в най-кратък срок със заповед на министъра на МВР. Йордан Петков все още е служител на „Пътна полиция“-Ловеч, докато траят проверките срещу него. В момента е в болничен, защото страда от главоболие. И дали защото не е на работа, му дава право да не спазва правилата за движение...

Разследването предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Единствено в защита на Данчо Катаджията се обявиха от Синдиката на МВР, а самият Петков е подал заявление да бъде техен бъдещ член.

Вижте втора част на разследването във видеото:

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР. Това каза в предаването "Неделята на NOVA" главен комисар Стефан Банков, директор на дирекцията.

Нямало чадър над Данчо Катаджията! Проверяван е няколко пъти, но... се е взел насериозно!