Откритата сцена „Ядрото“ в квартала на творческите индустрии в Пловдив тази вечер се разтресе от гласовете на емблематичните музиканти от група ЕКС - Ерол Ибрахимов, Светльо Витков и Кольо Гилъна. Тримата изпълниха заедно големите хитове на „Уикеда”, „Хиподил” и „Контрол” – техните екс банди, с което официално поставиха началото на изборната кампания на ЗС „Александър Стамболийски” в Пловдив.

Култовата формация изпълни едни от най-сериозните хитове на ЕКС бандите си: “Обичам”, “Бий хлапето”, “Let me да те лов ю”, “Боби”, “Леле Како”, “Скакауец”, “Най-щастливият ден”, “Бате Гойко”, “Мариана”. И за да бъде картината още по-пълна и цветна, всеки от тях пя и в песните на другите, което докара меломаните до екстаз.

Ефектните изпълнители поздравиха всички присъстващи с началото на изборната кампания на ЗС „Александър Стамболийски” и пожелаха на кандидата за кмет на Пловдив съюза Георги Колев и подкрепените от формацията районни кметове – Илиян Велков за район „Южен”, Иван Запрянов за „Западен”, Илия Матаков за „Източен” и Борис Вълев за „Северен”, успех на изборите. Защото... Сега е времето!

Купонът продължи до късно, а плов

дивчани - освен че се забавляваха истински, се запознаха и с кандидатите, разговаряха с тях, задаваха им въпроси. За кандидат-кметовете беше особено полезно да чуят какви предложения имат техните съграждани за това какво трябва да се промени в Пловдив. Защото... сега е времето за това. 

Тази вечер „Ядрото“ на Капана илюстрира по атрактивен начин ядрото на един жив, дишащ организъм - ЗС „Александър Стамболийски”, хората, които казват: Сега е времето!

„Аз съм на 47 години и е време да си кажа. 22 години съм бил адвокат, 12 години съм общински съветник. За пръв път ми се случва да изляза пред вас и да поискам подкрепа, за да направим нещо ново и нещо различно. Сега е времето да променим ситуацията в този град и тя да стане по-различна. Сега е времето за вас и за децата ви, за Пловдив, за развитие. Защото докато сме един политически аутлет и докато ни се предлага една и съща претоплена манджа години, години наред, нищо ново няма да се случи”, заяви пред множеството в Капана кандидатът за кмет на Пловдив Георги Колев.

„Ние сме най-малката община в България. Гъстотата на населението в този град е фрапираща. За разлика от Бургас, където живеят 365 човека на квадратен километър, в Пловдив живеят 3650 човека. Нашата община е най-малката в страната. Тя е разделена грозно на три и на никой не му пука. Индустриална зона Пловдив, където работят повечето от нашите приятели, всъщност не е в Пловдив. Летище Пловдив, за което всички, даваме пари, не е в Пловдив.

Белият дроб на Пловдив- хижа Здравец, не е в Пловдив. Даже заводът на Фолксваген, който дойде в Пловдив и ние така му се радвахме, всъщност дойде в Раковски. Само че всички вие, и аз, дадохме по 300 лева средства на община Раковски да си плати ПУП-а, защото нямат пари. Ние се превръщаме в една туристическа спалня. Тук живеят 3650 човека на квадратен километър, а са издадени строителни разрешения за още един милион квадратни метра.

Съвсем скоро ще стане така, че ще си ходим по главите. Докато най-богатата община в България е Марица, а най-богатото в Европа населено място на глава от населението по брой инвестиции е село Радиново, което се намира на един километър от центъра на Пловдив. Не е справедливо, не е хубаво. Градът страда. Приходите от тази индустрия отиват в други общини. Ние излизаме пред вас и казваме „Сега е времето да променим тази работа”. Няма как всеки ден да се говори едно и също нещо и ние всеки ден да му вярваме ”, каза новият кандидат за кмет на Пловдив Георги Колев, който е под номер 49 в интегралната бюлетина.

„ Нямам самоцел да бъда кмет. Който не иска от присъстващите тук, моля не гласувайте за мен. Обаче на всички ви се моля, гласувайте. Защото ако не гласуват отвратените, управляват отвратителните. Затова без значение какъв избор ще направите, идете и пуснете бюлетина. Направихме събитието тук, защото това място събира много неформални хора, които са различни, млади, мислещи и които в крайна сметка ще трябва да правят благата на този град. Затова без значение за кого, гласувайте задължително. Ако изберете 49, за нас ще е чест и ние ще направим всичко възможно да оправдаем доверието ви”, заяви Георги Колев и покани на сцената кандидатите за районни кметове – Илиян Велков за район „Южен”, Иван Запрянов за „Западен”, Илия Матаков за „Източен” и Борис Вълев за „Северен”..

„Тези хора до мен застават с лицата си, рискуват социалния си живот, рискуват да бъдат хулени, плюти и обругавани, за да могат да кажат това, което мислят. Защото сега им е времето. Кога, ако не сега. На колко трябва да станем. Не ме интересува дали съм кандидат кмет грам. Не ме интересува дали ще спечеля изборите грам. Важно ми е да кажа, важно ми е да чуете. За тях също. Ако решите, че ние сме хората- супер. Ако ли не- здраве да е, още по-добре. Но моля ви гласувайте. Защото не е важно за мен, важно е за вас и за децата ви”, заяви от сцената Георги Колев.

Импровизирано до него се качи младо момиче, което обясни, че скоро е навършило 18 години и че иска да гласува за първи път в живота си, но не желае да подкрепи традиционните партии като БСП и ГЕРБ.

„Много бързо ме убедихте да гласувам за вас“, каза тя на Георги Колев, а той отвърна:

„За мен това е най-големият подарък от вечерта. Дори един човек да съм убедил, значи си струва“.

На събитието присъстваха и кандидатите за общински съветници. Листата е пълна с опитни  пловдивски експерти.

В биографиите на кандидатите за местния парламент са лекари с дългогодишен опит, общественици с множество социални и благотворителни каузи, умели юристи и журналисти, както и хора от бизнеса, доказали се в сферите.  

„Листата ни е прекрасна, а хората са невероятни – изключителни експерти, с които е удоволствие да комуникираш, както в социалния, така и в професионалния живот. Единственият партиен член съм, а всички останали кандидати са хора на Пловдив, които са се доказали в пъти с работата си, да направят живота на пловдивчани по-добър. Този път нещата ще са различни! Сега е времето да покажем на всички какво можем, най-вече на нас”, каза Георги Колев.

В настоящия състав на Общинския съвет липсва експертиза в редица сфери на обществения живот, като от ЗС „Ал. Стамболийски” залагат именно на това – експерти в своите области да взимат най-правилните решения за Пловдив.

1. Георги Колев - водач на листата - роден на 17 август 1972 г. в Пловдив. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Второ поколение юрист. Работи като адвокат от 1997 г. Общински съветник три мандата в Пловдив от ЗС "Ал. Стамболийски".

2. Кирил Търев е млад , успешен и перспективен бизнесмен. Завършил е висшето си образование в швейцарския престижен университет ,,Webster University Geneva”. Собственик е на транспортна фирма. Занимава се също така със строителство и износ на замразени плодове.

3. Петър Петров - млад човек, завършил икономика и е един от най-големите земеделски производители в България, лидер в сферата на замразени плодове с пазар, насочен изцяло към Западна Европа. С голям опит и със сериозна бизнес история за себе си.

4. Таня Георгиева – с богат опит повече от 20 години в хуманитарната сфера и независим експерт по европейски проекти. Една от създателите на изключителния за Европа модел „ Многофункционален социален център“, който съхранява и развива благотворителни каузи и предоставя подкрепа на хора в нужда. Дългогодишен директор на областната организация на Български червен кръст и доказан лидер в привличане на доброволци за обществено значими каузи. Известна е с опита си в хуманитарната дипломация. Използва разумни и модерни механизми за постигането на целите пред нея.

5. Дончо Киров – работи в сферата на сигурността. Смята, че ще допринесе за сигурността на децата в училище и извън него. Желае да работи по превенция на престъпността и за сигурността на възрастните хора. Военен е от резерва и 30 години е служил в Българската армия.

6. Д-р Ангел Молев – един от най-опитните анестезиолози в Пловдив. Началник на отделение по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Желае да подобри качеството на общинското здравеопазване. Има магистратура по „Здравен мениджмънт”.

7. Никола Иванов - икономист, работи в сферата на екологията. От години е специалист в управлението, обезвреждането и рециклирането на отпадъци.

8. Бояна Маркова - филолог, специализирала Административен мениджмънт и Local Government в Южно Илинойски Университет в САЩ. Работила е като секретар на Община Родопи, а след това е заемала мениджърски позиции в отдел маркетинг и реклама в печатни и електронни медии. Един мандат общински съветник и член на комисиите по общинска собственост и устройство на територията. 

9. Д-р Иван Вандев – специалист хирург-имплантолог. Магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт. Придобил е специалност по Дентална имплантология към факултет по дентална медицина град Варна, с което става първия в Пловдив и третия в България тесен специалист с официално призната специалност – Дентална имплантология.

10. Мария Динева – финансов експерт със сериозен опит в сферата на икономиката и финансите

11. Иван Добревски - бивш професионален футболист на клуб Ботев Пловдив. Започнал и израснал в школата на канарчетата. По-голямата част от футболната си кариера е играл за родният си клуб Ботев Пловдив , с който е постигнал много успехи. В момента  продължава да работи в сферата на футбола като старши-треньор на Борислав Първомай и ФК Момино.

12. Христо Паунов - заместник-декан на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Има обществена активност, свързана с професионалната му насоченост и научно-преподавателската му дейност. Той е член на Националния съвет на Българския Червен кръст. Провежда лекции и упражнения по Конституционно право, Конституционно правосъдие, Конституционни основи на публичната администрация, Конституционни основи на международните отношения и други. Участвал е в работата на Правните клиники и координира дейността на Студентския клуб по Международно хуманитарно право към ЮФ на ПУ.

13. Радуил Стойнов - експерт в козметичния бранш 

14. Николай Димитров Гарабинов - IT специалист, собственик на софтуерна компания с над 10-годишна история и офиси в няколко европейски държави. Участвал в разработката и развитието на едни от най-големите и успешни български уеб проекти.

15. Даниела Николова Николова – Кършева   

16. Павел Тодоров Тимонов 

17. Стойчо Димитров Тодоринов 

18. Петър Манев Петров 

19. Димитър Любенов Червенков 

20. Петър Николаев Дадански 

21. Георги Любомиров Мутафчиев 

22. Иван Иванов Запрянов  

23. Илия Николов Матаков 

24. Илиян Емилов Велков 

25. Борис Русев Вълев 

26. Владимир Сашов Симеонов 

27. Марин Митков Митев 

28. Пепи Ангеловски 

29. Надежда Георгиева 

30. Георги Христов Христев 

31. Тонислав Анев Стефанов 

32. Александър Захариев Захариев 

33. Чавдар Тихомиров Кумчев 

34. Калин Георгиев Ганчев 

35. Красимира Стаматова Тупарова   

36. Любен Минков Жилков 

37. Живко Христов Кабасакалов 

38. Николай Иванов Стоянов 

39. Елиян Иванов Славов 

40. Петър Тодоров Атанасов 

41. Чавдар Георгиев Марков 

42. Станимир Петров Шишков 

43. Иван Димитров Банков 

44. Петър Петков Кошничарски 

45. Мария Стефанова Пашова 

46. Марияна Димитрова Чалъмова 

47. Марио Георгиев Йорданов 

48. Петя Стефанова Иванова 

49. Енчо Стоянов Стоянов 

50. Валентина Борисова Кисова 

51. Антония Георгиева Колева 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!