Министър-председателят Бойко Борисов ще пътува за Вашингтон в края на месеца. От Белия дом съобщиха, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме българския премиер на 25 ноември.

По този повод излезе и официално съобщение във фейсбук страницата на Посолството на Америка в София. Ето какво гласи то: 

Президентът Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа. Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения.