Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази своето недоволство от промяна в Изборния кодекс, с която се премахва преференциалният вот. Според него, това било отнемане правото на личен избор на хората

Нещо повече - в изказаното лично мнение в профила си във Фейсбук, Веселинов напада остро коалиционните си партньори от НФСБ. Според него, от партията на Валери Симеонов "не искат да им бърка някой играта". На мушка със същото изказване, той е взел и "Воля" на Веселин Марешки, а двете партии са определени като "фирмено-фамилна структура".

Буквално преди минути от новините разбрах, че Правната комисия в НС е приела предложението на ДПС, с което на практика се отменя преференциалното гласуване. За да пренаредиш листата трябва да спечелиш гласове, колкото тежи един мандат - т.е. за евродепутат, например, това са 150 000 гласа. Така се ликвидира и последната възможност за мажоритарен избор. Представете си в град като Разград, където дори БСП взема едва 9000 гласа, някой трябва да получи 11000, за да пренареди листата. И не ми е чудно, че НФСБ, с които отдавна имаме спор по въпроса, или Воля, които са фирмено-фамилна структура, не искат да им бърка някой играта, са подкрепили това - чудя се на ГЕРБ! Нали те искаха чист мажоритарен вот?!

Патриотите от ВМРО твърдо ще защитим в пленарната зала преференциалния избор! В политиката трябва да влизат личности, а не послушковци - само така ще вдигнем доверието към институциите!