Д-р Ангел Молев е един от най-опитните анестезиолози в Пловдив. Началник на отделение по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Желае да подобри качеството на общинското здравеопазване. Има магистратура по „Здравен мениджмънт”. Той заема шесто място в листата на ЗС „Александър Стамболийски“.

Здравето играе важна роля във всички аспекти на личния живот на всеки индивид. То е основен фактор в израстването на човека от дете във възрастен. То е необходимо условие за достигане на пълнота и завършеност на живота в зряла възраст и заема централно място при осигуряването на пълноценен живот. Здравето е решаващо за България като нация.

„Нашата здравна система трябва да намери отражение в националната ни ценностна система: нашето разбиране за равенство, нашето възприятие за различното, нашата убеденост за преодоляване на бедността и трудностите“, смята д-р Молев.

Неговите приоритети, ако бъде избран в Общинския съвет, ще бъдат преди всичко подобряване на състоянието на общинските лечебни заведения. В последния мандат в Общинския съвет имаше само един лекар в лицето на д-р Лилия Учкунова, която обаче бе далеч от съвременните практики на здравеопазването. Местният парламент е изправен пред угрозата да няма лекар в състава си, което ще доведе до изключителен дефицит на експерти в тази област.

Според д-р Молев трябва кардинално да се смени подхода в лечебните заведения и най-вече в общинските болници – МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и МБАЛ „Св. Мина“.

„Голяма част от преминалите пациенти през двете общински болници са на възраст над 50 години.Някои от тях са преминали през частни клиники и по обясними причини се долекуват в общинските болници.Когато има липса на специалисти, липса на медицински сестри,остаряла апаратурата, когато битовите условия не са на ниво, се стига до „загуба“ на пациенти. Те започват да търсят други болници,където ще бъдат лекувани и обслужвани по-добре“, смята опитният анестезиолог. Той описва и картината в двете болници: стаи с по 4 болни,стари легла със скъсани дюшеци, с обща тоалетна на етажа, т .нар. „ВИП стаи“ с по 3 легла и други нелепи гледки за 21 век.

Най-големият проблем обаче си остава остарялата апаратура, която не може да даде адекватна диагностика и води до отлив на пациенти. Така в двете общински болници остават пациентите,които са „нежалани“ по други лечебни заведения (хронично болни,които трябва да постъпват по няколко пъти в годината за лечение с много придружаващи заболявания,карциномно болни пациенти в напреднал стадий и други).

„Много може да се изпише за общинското здравеопазване, но докато не се вземат спешни мерки и всички политически сили не намерят консенсус с по управлението, ще има недоволство от страна на пациентите“, смята д-р Молев.

Спешните мерки, които трябва да се вземат в общинските болници, за да не продължават фалитите на общински болници са:

1.Подобряване на обслужването и лечението на пациентите в двете общински болници;

2.Привличане на доказани специалисти,които да „водят“ след себе си повече пациенти.Особено е важно е това за МБАЛ „Св.Мина“ в настоящия момент. Те не успяват да осъществят отпуснатия им лимит от РЗОК.Задължително е да се попълнят свободните места за медицински сестри. В следващите месеци,това ще е основен проблем за всички болници;

3.Замяна на амортизираната апаратура с нова.Както за болниците, така и за общинските ДКЦ-та.

4.Подобряване на битовите условия в болниците - крещяща нужда от нови легла; оформяне на истински ВИП стаи с по 2 легла, както е в останалите лечебни заведения;

5.Преструктуриране на двете болници МБАЛ „Св.Мина“ и МБАЛ „Св. Панталеймон“ чрез обединяване и отпадане на дублиращите дейности;

6.Без политически назначения начело на общинското здравеопазване – болниците трябва да се управляват от доказани експерти и управленци;

Подкрепете д-р Молев с номер 49 в интегралната бюлетина и преференция 106!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!