Ден след НФСБ и ВМРО се регистрира за европейските избори, но за разлика от коалицията "Патриоти за Валери Симеонов", войводите отиват сами на вота, пише Канал 3.

Водач е "най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки", а целта е минимум двама евродепутати, обяви организационният секретар на партията Юлиан Ангелов, който заедно със заместник-председателя Искрен Веселинов, депутати и общински съветници подадоха документите в ЦИК с над 6000 подписа.

Лидерът Красимир Каракачанов отсъстваше, тъй като беше на оглед по българо-гръцката граница заедно с вътрешния министър Младен Маринов.

Няма да бъде тяснопартийна листа, ще има и лица, познати на обществеността, които ще формират гражданска квота, обясни Ангелов.

"Нашата цел е да покажем, че можем да бъдем една от основните политически сили в България. Готови сме за битката, влизаме смело", добави депутатът и допълни: "И се надяваме да покажем, че патриотизмът и българщината ще бъдат достойно представени в ЕП, и българските национални интереси ще бъдат защитавани именно от нашите европейски депутати".

По повод факта, че Обединените патриоти отиват разделени на евроизборите, заместникът на Каракачанов - Искрен Веселинов, коментира: "Ние търсихме това единство до края".

Сега амбицията на войводите била, след като не успели да отидат обединени патриотичните партии, да обединят патриотично мислещите хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!