Новият общински съвет и новият кмет Здравко Димитров ще встъпят официално в длъжност днес. Точно в 10 часа в Зала "Съединение" на Регионален исторически музей – Пловдив, ще се състои тържествената церемония по полагане на клетва и встъпване в длъжност на кмета на Общината, кметовете на райони и общинските съветници.

Там ще стане и избирането на председател на Общинския съвет. По-късно ще се назначи и дата за следващо заседание на Общински съвет. 

В 11:45 часа новоизбраните управници на Пловдив ще се придвижат до Митрополитския храм "Св. Марина", където Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Молебен за успех на новоизбрания кмет, кметовете на райони и Общинския съвет.

В 12:30 часа с Литийно шествие от Митрополитския храм "Св. Марина" новият кмет ще стигне до Общината, където в 13:00 часа ще стане символичното предаване на ключовете на Община Пловдив от бившия градоначалник Иван Тотев на новоизбрания кмет Здравко Димитров.

Какво ще донесе смяната на властта под тепетата, предстои да разберем. Glas.bg ще запази оптимизма си и ще пожелае на новите управници Пловдив да стане по-добро място за живеене, стимул за творците и един от центровете на изкуствата в Европа. Така, както обеща новият кмет.