Въпросът за бельото към репортерката бил преиначен и изваден от контекста. С тези доводи излезе Депутатът и председате на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев, който застана зад гърба на колегата си Петър Петров.

Припомняме, че по-рано Петров “лъсна” във видео и беше обвинен в неприемливо поведение от партия “Атака”. Според формацията депутатът задал неудобни въпроси за бельото на журналистка от партийната телевизия на Волен Сидеров, а това предизвика невъобразим скандал.

Депутатите от “Атака” скочиха в защита на репортерката и веднага поискаха оставката на Петров. Десислав Чуколов се оплака от насилие над жените в парламента.

Ячев обаче е категоричен - такова нещо няма, а всичко е извадено от контекста и е опит за манипулация от страна на “Атака”.

Думите на колегата Петър Петров са извадени от контекста, те не са целели да прозвучат нито обидно, нито провокативно, сексистки или по друг начин. Ако пък съответната журналистка се е почувствала обидена, най-нормалният ред е да си заведе дело в съда и да си потърси там правата, ако се е почувствала обидена“, заяви Борис Ячев пред DarikNews.bg.

Той настоя, че въпросът на колегата му Петър Петров не е зададен преднамерено от някакво празно любопитство, а по повод опитът да бъде прекъснат нормален разговор.

“Няма нищо провокативно, нищо преднамерено, специално пък срещу този журналист”, отсече Ячев.

На свой ред той обвини екипите на партийната телевизия на “Атака” в непрестанен тормоз и търсене на провокации с парламентарната група на “Обединени патриоти”.

Тя го пита за пенсиите, той... се интересува с какво бельо е дошла на работа. За репортерка и депутат става дума

“Тази телевизия от месеци провокира колегите от “Обединени патриоти”, не само г-.н Петров. Затова от нашата парламентарна група е внесено искане до председателя на парламента да бъде ограничен достъпа на тяхната телевизия, които в продължение на месеци провокират, търсят сензации от мухата да направят слон, създават напрежение сред колегите. Мисля, че вече днес им е отказан достъпа”, коментира Борис Ячев.

По думите му “Обединени патриоти” са постоянен обект на атаки от всички екипи на партийната телевизия.