Въпросът дали ще се явяваме заедно или поотделно на избори не е на дневен ред, каза депутатът от ВМРО

„Обединените патриоти” не водят разговор за това дали да се явяват поотделно на избори, а за това дали и по какъв начин да участват в управлението. Това зяви в студиото на „Плюн Минус” депутатът от коалицията Александър Сиди.

„В групата не сме се карали, но по медиите успяхме да създадем изключително черен и негативен образ и няма как той да не се отрази на обществената нагласа към „Обединените патриоти”. Не трябваше който и да било от тримата лидери на партиите в коалицията да действа по този начин. Той добави още, че причината за скандалите в „малката коалиция” от последните месеци не е евентуалното желание на трите партии да се конкурират помежду си и да се явяват отделно на следващите избори.  

„Такъв разговор не е имало, разговорът винаги е бил в посока на това дали трябва да участваме в управлението, как да участваме в управлението и какви идеи да предлагаме”, каза още Сиди.

 

По темата за отлагането на машинното и електронното гласуване Сиди коментира, че целта е да се гарантира сигурността на вота.

„Аз лично смятам, че това е правилно, че трябва да има машинно и електронно гласуване, че трябва да улесним достъпа на хората. Проблемът обаче е сигурността. От една страна – сигурността на доставяне на машините, защото помним, че на предишните избори имаше проблем с това да бъде доставен необходимият брой машини с достатъчно сигурен софтуер. От друга страна, при електронното гласуване никой не може да гарантира тайната на вота. При електронното гласуване все още не е измислен начина да се гарантира, че човекът, който гласува, е този, който гласува и той не гласува под натиск”, каза още Сиди.