"Платон ми е мил, но истината ми е по-мила. Като видя нещо нередно, няма как да си мълча. Така беше и с другия коалиционен партньор преди време и се оказах прав. Тук не става дума за лични нападки". Това заяви в ефира на Нова тв лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод напрежението, което има с министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Относно това, че бе коментирал теглото на Каракачанов, лидерът на "Атака" заяви: "Това е другарска критика и здравословен съвет. Тялото е храм на душата. Това беше един много загрижен съвет от моя страна. Когато бяха президентските избори, аз много исках Каракачанов да се кандидатира, а Валери Симеонов се опъваше до последно и с големи резерви се съгласи накрая. Тогава бях предвидил специален режим със специалист по хранене и спортни занимания, за да се яви Каракачанов на самите избори в по-добра форма. Моята загриженост не е от днес и вчера".

Запитан дали драмата е дошла заради 7-те пъти повече гласове, които ВМРО са получили, Сидеров отговори: "Драмата тръгна още от изборната нощ. Той и колегите му започнаха да говорят, че съм ги нападал. Все още не е получена паричната награда, която обявих за този, който ми сподели нападка или клевета по време на кампанията. Ние показахме как Джамбазки 2014 г. казва: "Крим е руски", а 2015 г. твърди обратното. Това не е лична нападка, а съм длъжен да го посоча. Това явно ги поздразни. Ако показваме резултатите назад в годините, имал съм и 20 пъти по-добър резултат. Колкото до самите критики, там се произнесох. Имам много големи съмнения относно това дали вотът бе честен и коректен".

"За ВМРО ще се покаже много сериозен цигански вот в момента, в който ромите у нас бяха обиждани от лидера на ВМРО. Посочвал съм циганската престъпност, проблемите, но знаете, че водех дела и спечелих задето ми приписваха някакви думи спрямо ромите.