"Днес, благодарение на общите усилия на българските евродепутати, в комисията по транспорт на ЕП отхвърлихме два от трите доклада от пакета по мобилност." Това написа в социалната мрежа лидерът на ПЕС Сергей Станиев след инфарктното гласуване в Брюксел докато превозвачите ни протестираха. 

"Това ни дава силни основания да настояваме за отлагане на планираните реформи за следващия мандат на Европарламента. Именно това ще бъде и посланието ми към Групата на социалистите в ЕП", допълва още Станиев. Той изрази своята благодарност към всички които се включиха в протеста и допълва, че обединени можем да постигаме резултати в името на националния интерес.

 

Благодарение на общите усилия на българските евродепутати, днес в комисията по транспорт на ЕП отхвърлихме два от трите доклада от пакета по мобилност. Това ни дава силни основания да настояваме за отлагане на планираните реформи за следващия мандат на Европарламента. Именно това ще бъде и посланието ми към Групата на социалистите в ЕП. Благодаря на всички, които се включиха в протеста. Отново показахме, че обединени можем да постигаме резултати в името на националния интерес.

Gepostet von Sergei Stanishev am Donnerstag, 10. Januar 2019