"Как ще свали нещо, което го няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите, точно обратното на това, което винаги е говорил. Нямаме никакви допирни точки, освен безсмислените консултативни съвети".

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на президента Румен Радев, който по-рано днес в обръщение до нацията обяви, че снема доверието си от кабинета Борисов 3.

„Все едно аз да кажа, че свалям доверието от кмета, той си е спечелил изборите. Откъде накъде ще се коментира управлението на няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин? Всички социологически агенции: червени, пембени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила. Той не дава доверието, че да го сваля. Хабите ми енергията, не ме интересува“, допълни той.

Той уточни, че е свалил доверието си към президента още през декември. "Съжалявам, че си е изпуснал нервите", добави Борисов.

"Той не дава доверие, за да го отнема", категоричен бе министър-председателят.

Припомняме, по-рано днес президентът Румен Радев в обръщение към нацията каза: Считано от днес официално снемам доверие от правителството!

Радев: Считано от днес официално снемам доверие от правителството!