Президентът назначи Красимир Станчев за началник на НСО.

Станчев беше зам.-началник на службата по времето на Ангел Антонов, който го освободи през 2016 г. В момента той движи международния отдел на НСО, като обезпечава необходимите документи на гардовете от НСО при пътуванията им в чужбина.

Станчев вече е бил предложен от "Дондуков" 2 на "Дондуков" 1, като предстои да бъде утвърден от правителството. Той идва на мястото на Данчо Дяков, който напусна шефското място в НСО. Той пък вече бил назначен на много високо място, като отговорен по сигурността в голяма компания от сферата на енергетиката.

В момента службата се ръководи временно от заместник-началника Росен Тодоров, който изпълнява правомощията на директора до назначаването на титуляр.

"На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 8, ал. 5 и чл. 7, т. 3 от Закона за Националната служба за охрана, президентът Румен Радев подписа указ, с който назначава полковник Красимир Станчев на длъжността началник на НСО и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 30 септември 2019 г.", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.