Не са нормални действията на президента Радев. Когато граждани протестират и това се случва по един демократичен начин - това е ок. Но президентът търси хаоса и конфронтацията, размахвайки юмрук. Държавният глава трябва да търси диалог и единение, Радев обаче търси конфронтацията и това е големият проблем, който виждам в България днес. Това заяви президентът от 2012-2017 година Росен Плевнелиев в ефира на Нова телевизия.

По думите му това, което очаква от него, е, че той ще продължи с конфронтациите. "Той няма никакъв екип, външна или вътрешна политическа дейност, за 4 години от мандата му не можем да посочим нито един успех, вижда, че няма какво да отчете и ще заложи всичко до изборите, за да търси конфронтации.

"Който няма кауза, има нужда от война, а той няма кауза и ще търси именно войната, за да осмисли мандата си", смята още Росен Плевнелиев.

"Радев не бива да бъде героизиран, защото той не заслужава това. Моят съвет към него е, след като толкова много говори за върховенството на закона, трябва да знае, че институциите се крепят на закона, той не е първият проверяван от прокуратурата. Държавният глава трябва да съдейства на проверяващите, за да излезе истината. Корупцията не се бори с юмруци по площадите, а с истината. По действията му остава усещането, че той има какво да крие", каза още Плевнелиев.