"Борбата за повече европейски средства, справяне с икономическия колапс заради коронавируса, Зелената сделка, влизането в Банковия съюз – всичко това бяха все тежки решения. Поехме отговорност и ги взехме. Останалото е ясно и е разписано в закона – правото на протест и кога да има избори.

Години наред ме анализират, през последния месец непрестанно слушам какво трябва да направя и какво съм мислел да направя.

Знам какво ще направя, решението е взето! До дни ще го обявя. Време е за решения!"

Това написа във Facebook профила си премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес, по време на инспекция по строежа на пътищата у нас, той обяви, че до 2-3 дни е подготвил интересни решения

"Ще успокоим хората. Те са тежки решения", настоя той.

Премиерът подготвя "интересни решения": За да успокоим хората!

"Никога не съм следвал максимата: Бий, за да те уважават", а "Уважавай, за да не те бият"! Има справедливи искания на протеста и ги чувам, те се открояват силно.

Отново се обръщам към българите по кръстовищата: не очаквайте агресия от полицията или да отстранят палатките. Тези кръстовища, градът, държавата не са за Бойко Борисов. Те са на всеки данъкоплатец. Не пречите на мен, а на своите съграждани. Изборите ще дойдат и всеки ще получи това, което си е заслужил.

Гузните физиономии на опонентите ми издават всичко. Затова се и сменят по 6 версии на ден. Двуличието отново ще блесне със страшна сила", пише още министър-председателят.