Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в завод в Пловдив, в който се произвеждат машини, с които се тестват ваксини за COVID-19.

"Ето с тези машинки тестват ваксините за COVID. Те са за канадска компания", каза директорът на завода и дпълни, че 250 души работят при него и половината от от тях са инженери.

От обиколката стана ясно, че в завода се произвеждат 10 000 робота за американската армия, както и части за електромобили и зъболекарски машини.

"Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухау-то на западната икономика", каза Борисов и се поинтересува за заплатите, които се оказаха, че са много над средните за страната.

"В Америка по-добре се менажира вируса", посочи директорът на производството.

"Над 100 млн. лева допълнително са отишли този месец в здравеопазването. Две, три седмици да се пазим, след това ще може да отпуснем", коментира ситуацията Бойко Борисов и допълни, че "нито има КПП-та, може да се разходиш в планината".

"Опитваме се хем да не създаваме паника, хем да пазим докторите. Натискът е огромен. Цялата икономика работи", настоя премиерът.

По думите му България участва в седем ваксини срещу коронавируса. Вижте!