Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъстват на празника на гарнизон Пловдив. Те ще наблюдават тържествената церемония по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции.

Поканени са още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на командването на Специалните сили на САЩ в Европа и на специалните сили на съседни държави, командири на военни формирования, представители на местната и държавната власт.

В 10.00 часа президентът Румен Радев ще посети Високопланински спортен комплекс „Белмекен“ и ще се запознае с условията за подготовка във „втория дом“ на всички национални състезатели, олимпийски и световни медалисти, развявали гордо флага на България през последните 50 години. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Малко по-късно същия ден, от 10.20 ч. Радев и редица изтъкнати спортисти и граждани, подкрепящи  инициативата  „Спортувай с Президента“, ще се отправи по легендарната пътека към връх Зъбчето в Рила планина.