Премиерът Бойко Борисов направи проверка на ремонта на виадукта при 20-и км на АМ „Тракия“. 

„Строителите работят и в събота, полагайки много усилия. Оставащите дейности са полагане на хидроизолация и асфалт. Ремонтът трябва да приключи до края на юни, за да може хората да пътуват до морето удобно и по-безопасно за активния летен туристически сезон", съобщи той в профила си във Facebook.

В съботния ден той беше облечен спортно - с анцуг и маратонки, забелязаха потребителите на социалната мрежа. 

Утре Бойко Борисов ще посети Бургас, за да инспектира строителството на спортната зала и обхода на Поморие.

Официално визитата не е потвърдена, но според неофициална информация от редиците на ГЕРБ, министър-председателят трябва да иде пред „Арена Бургас”.

Там ще го очакват кметът Димитър Николов, кметове от региона, както и депутатите на ГЕРБ. Бойко Борисов иска да се запознае на място с напредъка по строителството на залата. Конструкцията е почти готова, но все още има сериозен по обем работа. Оптимистичните срокове са за приключване до края на годината. 

Веднага след проверката на „Арена Бургас”, Бойко Борисов ще се отправи към друг стратегически обект за правителството обект в региона – обходът на Поморие. Индикациите от последните дни са, че изграждането му се бави и е много възможно да отсечката да не бъде завършена през това лято, както се очакваше.