Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет, обяви за Нова тв Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе той.

Думите му идват след вчерашното изказване на премиера, че един от вариантите, които ще предложи на "Обединените патриоти", е да се оттегли от поста и правителството да продължи да работи с друг министър-председател.

Лидерът на НФСБ добави, че няма вариант за оставка през септември, след като подобна хипотеза изрази сутринта вицепремиерът Томислав Дончев.

Томислав Дончев откровено: Няма да приема да заместя премиера!

Симеонов бе категоричен, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

"Приоритетите ни ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още той.

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", заключи Валери Симеонов.

Днес щях да подам оставка… отекнаха думите на премиера