Шпионската афера е автентична. Приветствам действията на българските институции и дори ги считам за малко закъснели. Много отдавна стана ясна силата и размерът на руската хибридна атака в България, за това са изписани не един или два доклада на ДАНС.

Това заяви президентът ‎2012‎ – 2017 г. Росен Плевнелиев, който припомни изборите през 2015 година, когато по думите му бе организирана най-голямата кибератака срещу България и българската демокрация.

"Размерът на руските атаки и амбиции за България са по-вече от ясни, смята Плевнелиев и добави, че действията на прокуратурата са отдавна назрели и необходими. Ние не изгонихме руски агенти, когато много други държави го направиха, посочи президентът.

"Както винаги плащаме високата цена на собственото си нежелание да покажем кои сме ние, кое е нашето семейство, как отстояваме своята геополитическа посока", добави още той.

Според Плевнелиев до там сме го докарали, че президентът излиза на 6-и септември и казва, че ние отдавна нямаме идеал, забравили сме каква е нашата посока и цел.

"Това, ако щете е част от дезинформацията, за да може да загубим цел и посока", смята той.

Снимка: БГНЕС