Парламентът прие без дебати корекция в антикорупционния закон, с която парира щетите, нанесени от тълкувателното решение на Върховния касационен съд /ВКС/ под ръководството на шефа му Лозан Панов, предаде Канал 3.

116 народни представители подкрепиха поправката, внесена от председателя на правната комисия Данаил Кирилов. Тя предвижда конфискацията на незаконно придобито имущество да е възможна и при прекратено наказателно производство. 6 депутати гласуваха против, а 25 се въздържаха.

Някой промени правилата на футболния мач, след като беше започнал, заяви от трибуната на НС депутатът от ДПС Хамид Хамид, който беше и единственият оратор по темата. Той повтори това, което изтъкнаха депутатите, главният прокурор и министрите по време на заседанието на правната комисия, а именно, че съдиите, подопечни на Панов, се опитват да променят законодателството, което е работа на парламента. 11 от гласувалите магистрати обаче не са подкрепили въпросното тълкувателно решение.

Депутатите в пленарната зала нямаха нужда от много време да ги убеждават, че съдът иззема функциите им и променя закони,  и натиснаха копчетата. Още повече, след като изслушаха доклада на правната комисия, че до момента нанесените щети на държавата от тълкувателното решение на съда възлизат на 22 млн. лв. Цифрата съобщи преди ден шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който получи подкрепата на парламента, за да може комисията да продължи работата си без прът в колелата.