Николай Бухалов е кандидатът за кмет на Пловдив от коалиция „Кауза Пловдив”.  Двукратният олимпийски шампион бе представен, заедно с кандидатите за районни кметове от обеднението между "Кауза България" и "Новите лидери". 

Лицето на формацията – Георги Титюков отново ще се пробва за кмет на район „Централен”. Досегашният зам.-кмет на Пловдив стигна до балотаж на последните избори в района, като ги изгуби с по-малко от 300 гласа от Георги Стаменов, пише TrafficNews.

От „Кауза Пловдив“ представиха и още двама кандидати за районни кметове в лицето на Георги Георгиев за район "Западен" и адвокат Рени Стефанова за район „Северен“. Очаква се следващата седмица да бъдат представени и кандидатите за другите три района, както и листата за общински съветници. Георги Титюков обясни, че всички кандидатури и програмата на „Кауза Пловдив“ са направени чрез широко допитване до пловдивската общественост. В нея са участвали над 200 души, които сами са посочили проблемите на града и приоритетите за развитието му.

Николай Бухалов е възпитаник на Спортното училище в Пловдив и е единственият българин с два златни медала от една олимпиадата. Освен това той е носител на сребърен медал от Игрите в Сеул през 1988 година, петкратен световен шампион, европейски шампион, Спортист номер 1 на България за 1992 година.

След края на кариерата си постига успехи и на треньорското поприще като наставник на националния отбор и на Станилия Стаменова, която извежда до световна и европейска титла в женското кану. През последния мандат Бухалов бе общински съветник от „Кауза Пловдив”.