Борисов и Нинова в директна схватка. Двамата се сдърпаха в Народното събрание.

Борисов взе участие в днешния парламентарен контрол. Той застана на трибуната, за да отговори на въпросите на Корнелия Нинова относно Шенген. Спорът обаче премина към друга линия и прерасна в директна схватка.

Лидерката на левицата поиска директно оставката на премиера, а той в отговор бе категоричен - имате право, но аз за разлика от Вас съм го правил 2 пъти.

50 от членовете на БСП искат оставката на Корнелия Нинова

“Вие излъгахте този 1 млн., че ще си я подадете. След една седмица казахте: "Няма да си я дам". Има една хубава поговорка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размахва. Думата оставка от ваша страна, когато употребявате, винаги трябва да се сещате за това, което направихте вие", коментира Борисов.

Става дума за 1 млн. българи, подкрепили БСП. Нинова обаче не му остана длъжна - не 1 млн. българи, а премиерът Борисов и няколко бизнесмени в България останали излъгани от Нинова. По думите и те искали да я отстранят като председател на партията.

"Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП. Искате ли да ви кажа колко пари хвърлите в този процес. Не българските граждани, гласували за БСП, а вас уважаеми и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП. Останахте излъгани. Съжалявам. Няма да овладеете БСП, поне не скоро време", изтъкна лидерът на партията от трибуната на НС.

По линията "Шенген" също имаше престрелки. Лидерката на левицата беше категорична, че причината да не влезем в зоната е корупцията на правителствата на Борисов.

"Всичко, каквото е трябвало да се направи за Шенген е направено. Всички европейски институции казват, че трябва да сме там", отчете още министър-председателят.

Нинова зачекна Борисов и за наболелите проблеми с държавата през последните седмици.

"Неспособността да се справите със злоупотребите ви доведе да посегнете на основни трудови права. Четвърто, пенсионната криза. Ще се окаже, че осигуряващите се за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една", каза Нинова. Тя попита къде са парите на хората за Сребърния фонд.

Премиерът отстреля "ден болен – без болничен": Прави са хората да негодуват!

Корнелия Нинова: Оставката ми не е обсъждана

"Изводът цели системи се разпадат по две причини. Вие сте некомпетентни да управлявате, да контролирате процесите", каза още Нинова.

Тя посочи, че ГЕРБ играят танго две напред - едно назад.

"Така беше с болничните, така беше с тежките случаи в здравеопазването. Не искам да злоупотребявам с тях. Сутрин едно - вечер друго. Така не се управлява държавата. Уволнявате светкавично, за да потушите напрежението, но проблемите остават и се задълбочават. Следващата калинка продължава така до новата криза. И така - 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите", заяви Нинова.

"Г-н Премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", допълни още тя.