БСП определи разследването срещу президента Румен Радев като опит за сплашване от страна на управляващите. Червената лидерка Корнелия Нинова защити държавния глава и отсече, че от изнесените СРС-та се вижда, че Радев не е нарушил нито един закон.

"Как мислите, ако президентът беше един послушен, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме в ефир СРС вчера. Сигурно не. Да оставим настрана, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата. Но искаме да кажем нещо много важно - уважаеми управляващи и представители на съдебната власт, огласяването на СРС е закононарушение, поне по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел: отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. Случващото е вредно и опасно“, отсече соцлидерката в декларация от името на групата. До нея на трибуната на Народното събрание застанаха и депутати от ръководството на парламентарната група.

По думите й управляващите запазват властта си със страх, репресии и затваряне на устата на смелите и инакомислещите.

„Първо се започна с нас, от опозицията. На множество проверки бяха подложени колеги без основание. След това се продължи с журналистите. Минахте през бизнеса, който също подложихте на натиск, страх, минахте през протестиращите. Не ви стигна това - насочихте и стигнахте до най-високото равнище в държавата - президента на държавата", изброи Корнелия Нинова, пише "Дарик".

Десислава Радева с реакция след изнесените СРС-та от прокуратурата




Според нея управляващите разграждат държавата с единствена цел да останат на власт без опонент.

„Знаем, че вотът на недоверие не мина. Нека излезем от математиката и да ви попитаме вас от това, което чухте от отрицателните вотове, колко от вас са съгласни. Чухме, че легитимно право на опозицията в една демократична държава да иска вот на недоверие е задният вход в политическия живот. В дебата чухме, че конституционно записаната възможност за служебен кабинет е нелегитимен. За това ли са гласували българите - да дишат рак и да пият отрова и да плащат скъпите лекарства и да обедняват?“ завърши лидерката на БСП.

Ето защо Прокуратурата разследва президента Радев, публикува СРС-та!