Не корупцията, свързана с имотите, а банкови сметки, изнесени навън, които тепърва ще се разкрият, ще покажат размера на корупцията, това заяви финансовият анализатор Кольо Парамов, един от тримата участници, заедно с проф. Нина Дюлгерова експерт по международни отношения  и Мирослав Попов юрист и експерт по етнически проблеми,  който участва в пресконференция на тема „Балканите – банки, корупция, миграция“.

В интервю за Радио Пловдив той заяви, че на Балканите, корупцията в България е надминала всички. И обясни това с бедността- също най-голяма при нас  на Балканите, както  и сгрешената доходна политика и цялостно изкривяване на демокрацията в България.

Фундаменталният проблем е сгрешената матрица  на първоначалното натрупване на капитала, особено по времето на правителството на Симеон Саксобургготски.  До 2010 г. допуснахме много поразии,за да доведем страната по 84 процента бедно население, без средна класа и 20-30 олигарски и още 200- 300 подставени лица да разпределят всичко.

 А истинският размер на корпупцията ще стане ясен, не от имотите, а от изнесените  банкови сметки и това е опасното. .Защото ние имаме страшно много пари изнесени навън, на много малко хора.  И тези пари, предопределят цялото движение  на страната, изсмукването на ресурса по отношение на европейските програми, цялотоа прерадпределие на парите в земеделието и навсякъде. 

Според Парамов, осветляването на тези банкови сметки   ще се случи след около година. Ако станем членове на Банковия съюз и тези 4900 офшорни сметки, ще бъдат регламентирани относно  засичнето им у и тогава никиой не може да се размине с истината.  

Цялото интервю с Кольо Парамов е в звуковия файл.