Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа. Той, вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков направиха изненадваща проверка на строителството на магистрала "Европа".

"Тук въобще не се работеше. А сега как са го нагазили, след един месец ще е готово", заяви Борисов, който огледа строителството, докато шофираше.

Това е четвъртата инспекция за последните 7-8 месеца, когато стартира строителството по магистрала „Европа” – най-натоварената връзка по европейския транспортен коридор Ориент/Източно Средиземноморие – Централна Европа. Тук е основният транзитен трафик през България”, обясни Николай Нанков. По думите му 60% от проекта е готов. Предстоят сертификати за няколко от подучастъците.

В участъка в района на Сливница ще има 11 големи съоръжения – един мост, пет надлеза, три селскостопански надлеза, два подлеза. Ще има и два големи пътни възела към града.

 „Крайният срок за приключване беше май 2021, но ще сме готови есента”, допълни зам.-министърът.

„Тези ЛОТ-ове ще станат за Нова година, който иска да ходи на бар на ресторант в Белград, да може да ходи, дай Боже дотогава всичко да е минало”, коментира премиерът.

"Дай Боже когато магистралата е готова да е минало и всичко и да може да ходим лесно на ресторант в Белград", пошегува се Борисов.

"И когато стане готово, то какво означава това? Че от Виена до Истанбул може да се стигне само по магистрала?", заяви на свой ред вицепремиерът Дончев, а Борисов го допълни, че може да се стигне така и до Бургас.

Очаквайте подробности!