Колко руски шпиони има у нас? Паси ги преброи: В руското посолство са 68!

Колко руски шпиони има у нас? Паси ги преброи: В руското посолство са 68!

"В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколко стотин и техните имена се знаят. Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме", обяви пред bTV Соломон Паси във връзка с обвинението за престъпление срещу републиката, което получи председателят на национално движение "Русофили" Николай Малинов.

"Аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат в bTV да обясняват, че не са шпиони", допълни той.

"Ако аз съм човек на отмъщението, в момента ще ръкопляскам на това, което се случва. През 2005 г. същият този "русофилски кръг" ме обвини в шпионаж в полза на Израел заради това, че като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на МВнР", каза още Паси.

Той бе категоричен, че в България няма русофили: "Дали си русофил, или не се разбира от това къде си пратил детето си да учи. Ако си го пратил в Париж или Лондон, не си русофил. Ако си го пратил в Русия – си. Справка сочи, че в Русия има няколко стотин деца, които учат там. В цяла Европа са няколко десетки хиляди".

По думите му в момента най-голямата опасност за Запада е руската пропаганда, която е много по-ефективна, мащабна и агресивна от когато и да било досега.

"Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора", настоя Соломон Паси.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции,
Към момента служебният премиер Димитър Главчев се отказа да предлага ново име
Парламентът реши договорът между държавния газов
Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са освободени трима
Бившият директор на Главната дирекция „Борба с организираната
"Историята със счупената маса беше преди сглобката, Николай Денков да не лъже.