Ние нямаме протест. Това е мирна демонстрация на бранша. Последните няколко месеца бяхме оклеветявани, охулвани, наричани с какви ли не термини. Те бяха отправяни към бранша, не към конкретни хора. Това каза по Нова телевизия изпълнителният директор на Камарата на строителите инж. Мирослав Мазнев по повод на безпочвените атаки на БСП срещу строителите, които станаха повод днес те да извадят на улицата 1000 машини.

"Строителството е добре регулиран процес. Работим за усъвършенстването на нормативната база. Първо, на нас ни се казва, че 40-50% процента от магистралите се отклоняват. Тук стана общо, нарекоха ни убийци, говоренето няма конкретика. Отговорността е конкретна, не обща. Да се прави проверка без да има доказателства, че качеството е безобразно и се казва: "Айде да направим проверката", това е несериозно", разпали се Мазнев.

"Обществото ни е настроено негативно към строителния бранш", оплака се той. Според него, това било резултат именно от червените клевети.

Той отново заподозря, че зад атаката на БСП стоят интереси, свързани със следващия програмен период на европейското финансиране. 

"Корупцията се доказва и тогава се говори", посъветва опозицията инж. Мазнев.

"Притеснението ни е едно - с оклеветяването и охулването, на мястото на българските фирми ще се появят чужди. Нека някои фигури да не градят своя образ върху нашия бранш", завърши той.