"Корнелия Нинова трябва да си отива, вредна е за партията, вредна е и за България". Това заяви Георги Гергов преди днешния Пленум на БСП, който е първият за столетницата след пандемията от коронавируса. Последното заседание беше в края на февруари.

Според него в лявата партия алтернатива винаги има.

Валери Жаблянов коментира идеята за всенародната подписка с искане за оставка на правителството „Борисов 3”. „Енергия за подписка БСП има, въпросът е в ефекта от нея”, каза той.

„Не може опозицията да бъде индиферентна, да мълчи в такъв момент и да няма ясна позиция. Фактите, които се разкриват от различни участници в обществения и политическия процес не просто са скандални, те говорят за дълбоко нарушаване на конституционния и политически ред в страната”, допълни Жаблянов.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че „не може да позволяваме нещо, което касае фундаментални неща за функционирането на партията, като избирането на лидер и провеждането на конгреса, да бъдат правно оспорими. Един човек от подписалите да каже, че си оттегля подписа и всичко пада”, пише "Дарик".

На въпрос - има ли алтернатива, Гергов отговори: „Има алтернатива. Тая партия винаги е имала алтернатива!“

Попитан това Кирил Добрев ли е, пловдивският политик и бизнесмен отговори: „Който и да е. Но тя е вредна.“