Служители на ГДБОП са претърсили в неделя офиси по хотели в зона Запад в Слънчев бряг и ромската махала в Оризаре по сигнали за купуване на гласове. Освен антимафиоти в акцията са участвали и служители на Комисията за противодействие на корупцията.

До късния следобяд не бяха обявени нарушения, констатирани при обиските в Несебър, но се очаква утре. Специализираната прокуратура да излезе с подробности. Предния ден ГДБОП претърси и дома на независимя кандидат за кмет Николай Димитров, офиса на съпругата му и още двама съветници от различни партии, които го подкрепят за четвърти мандат.

Засега не е ясно какво са търсили антимафиотите в зона Запад в Слънчев бряг. Тази част на курорта обикновено се обитава от персонала на хотелите, част от които са жители на други градове и подозренията са, че може да са регистрирани от някоя партия специално за изборите. В Оризаре пък антимафиотите атакували ромски домове, разкриха запознати.

"Акцията е с политически мотиви", коментира областният лидер на БСП Стойко Танков. И обясни, че националният предизборен щаб на соцпартията поел ангажимента да излезе с официална реакция, пише "24 часа".

Сред претърсваните домове в Несебър в петък бе и на Петър Хрусанов, кандидат за общински съветник от БСП, която подкрепя Николай Димитров. Другият тършуван бе Георги Георгиев от Политически клуб "Тракия", който също застава зад сегашния кмет.