Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина е регистрирала местна коалиция, която регистрира днес Ценко Чоков като кандидат за кмет, но не на Галиче, а на община Бяла Слатина.

Жена му Цветелина Йолова пък ще се бори за мястото на управник в Галиче, съобщи Zov News.

Припомняме ви, че Чоков беше кмет на Галиче от 1994 г. После напусна поста и през 1997 г. бе избран отново.

В последния му кметски мандат като първенец на сдобилото се вече тогава с печална слава село Галиче, той беше показно арестуван. Последва дълга съдебно-прокурорска сага и Чоков ту влизаше в ареста, ту излизаше под домашен арест.

През годините, в които кметуваше, той беше подкрепян от различни партии и коалиции, а накрая и осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

В момента обжалва и е под домашен арест в селото, след като съдът реши, че бившият кмет може да изтърпява домашния си арест не както досега в София.

Междувременно Врачанският окръжен съд уважи жалбата му срещу наложена глоба от 3 000 лева за подправяне на документи по дело отпреди 5 години.

Тогава Чоков беше обвиняем за това, че е подправял документи, чрез които да представлява жена си. Защитата му обаче доказа, че екскметът е имал генерално пълномощно от 2010 г. да представлява съпругата си Цветелина Йолова.

Големият въпрос, пред който са изправени хората е, как ще агитира Ценко Чоков избирателите, след като си е вкъщи.