Не се притеснявайте, България ще има доста по-престижен ресор в новата Еврокомисия, заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на обновената сграда на НСА в центъра на София.

"Ще бъде и с три пъти по-добро финансиране от досегашното", допълни той.

Дни наред из публичното пространство се носят слухове, че Мария Габриел ще сдаде "Цифрова икономика и цифрово общество" и ще поеме ресор "Образование и култура", но към този момен яснота няма.

Премиерът обяви, още, над 1 млрд. лв. се дават за ремонти и строителство в сферата на образованието от регионалното министерство, отделно се дават и от Министерство на образованието.

"Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. 

Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на академията, да си управлява. И във Военна академия правим същото каквото в НСА, но с два месеца назад, каза Борисов преди кметът Йорданка Фандъкова да пререже лентата на ремонтираната база.

Само работа и показваме, останалите да си плямпат. За 10 години имаме какво да покажем. За 100 години имаме какво да покажем", отсече Борисов.