Правителството и превозвачите се договориха за тримесечен тестов период на тол системата след среща при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Тестовият период влиза в сила от първи март. Простестите им се отменят, но стачната готовност остава, съобщи Нова.

През юни тази година ще се състои нова среща между двете страни, на която ще бъдат обсъдени цените на превозите на тол системата - за това се договориха още превозвачите с премиера Борисов. 

На срещата стана ясно още, че в следващите 3 месеца камионите ще се движат по тарифите, предложени от превозвачите, а второкласните пътища ще отпаднат.

„Другата седмица ще имаме среща, за да обсъдим това, което може да се направи за следващия програмен период. Досега браншът беше изключен от възможност за участие в програмите. Имаме потвърждение за инкриминирането на нерегламентирания превоз”, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„Изтъкнахме пред премиера всички наши опасения и изложихме аргументите си по отношение на функциониране на тол системата. Срещнахме разбиране. Ние също поехме ангажимент до 1 март да осигурим всички условия, за да заработи тол системата", поясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Ще спре ли стачката на превозвачите? Борисов ги приема спешно