Десислава Ахладова заема мястото на Данаил Кирилов като правосъден министър. Тя бе избрана за нов министър в кабинета „Борисов 3“ с подкрепата на 98 депутати, 45 гласуваха против и 1 се въздържа.

"Искам само да благодаря за оказаната ми отговорсност. Надявам се да удоволетворя очакванията ви", каза кратко Ахладова след като се закле пред депутатите.

Нейната кандидатура представи вицепремиерката Екатерина Захариева, която замести премиера Бойко Борисов. Това разпали червените депутати, които не пропуснаха да поискат Борисов да се появи веднага в парламента, а заседанието да се излъчва пряко по БНТ и БНР. И двете искания обаче не бяха приети, а от трибуната по същество се изказа единствено Крум Зарков.

"Когато не се казва нито дума защо си е тръгнал предишният министър... срам ги е от резултата на работа? Или защото причините не са за изричане? Важно е да знаем дали си тръгва, защото не може да пише във фейсбук или защото не може да пише конституция“, каза от трибуната Зарков от БСП. Той разкритикува правосъдната система и управлението на министерството в последните години като посочи за пример случая със срива на Агенция по вписвания.

Десислава Ахладова до сега бе зам.-министър на правосъдието. Юридическият си опит трупа в Перник, където е била ръководител на районния както и на административния съд.Завършила е право в Благоевград през 1997 г.

Предложиха за правосъден министър заместник на Данаил Кирилов