Притестнително и шокиращо. С тези думи народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева коментира новата вълна от строителна инвазия по Южното Черноморие, която предизвика широк обществен отзвук. Тя е и председател на Комисията за околната среда и водите.

"Трябва да бъде извършена цялостна проверка на тези случаи - да притеснителни са, те шокираха обществото. Когато се случи разравянето на дюната на къмпинг „Смокиня“, беше реагирано светкавично, включитено беше сезирана и прокуратурата. Важно е да приключат проверките. Ние от своя страна отправихме въпроси към тримата министри - на оклоната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството и на туризма, за да представят пред Народното събрание фактите за това какви проверки са извършени, какви мерки са взети и какво ще предприемат да не се повтарят тези нарушения", заяви Василева в отговор на въпрос за строителството по Южното Черноморие, които предизвикаха широк обществен отзвук през последните дни.

За строителството в местността Алепу и край къмпинг „Арапя“ тя каза, че детайлите са в компетенциите на контролните органи. "Нека да изчакаме проверката и резултатите. Надяваме се да бъде извършена детайлна проверка на случаите“, обясни Василева.