Правилно е решението да се спрат ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това написа депутаът от ГЕРБ Десислава Атанасова в личния си профил във фейсбук. Коментарът и идва часове, след като на днешния (последен) брифинг на Щаба стана ясно, че живо предаване няма да има, а отговри на въпросите от журналисти ще дава секретарят на НОЩ  - Димо Димов. 

„Време беше някой да „спаси” тези достойни мъже от малоумни въпроси, подигравки и хейт! Респект за Мутафчийски Кунчев и Кантарджиев!”, обяви в социалната мрежа Атанасова. 

Реално новината, че повече българите няма да се събуждат с гласовете на ген.Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, не означва, че Националният оперативен щаб спира да функционира. Днес социалният министър Деница Сачева разкри, че той ще продължи да следи епидемиологичната обстановка в страната, а главната причина брифингите да бъдат свалени от малкия екран е фактът, че „...няма нужда от това всеки ден да се изнася статистика, която да напраяга хората. Българите се нуждаят от малко въздух и спокойствие”, обясни Сачева. 

Генералът: Отиде си достоен български лекар!

По този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова разпространи съобщение до медиите, в което се казва, че:

"Премиерът Бойко Борисов е употребил генерал Мутафчийски да му свърши черната работа".

Според Нинова бягството от отговорност е любим подход на Борисов от първия му ден в политиката.

"Всеки, който се е доближил до него, е бил изгорен в името на едноличното му оцеляване. Това правило няма изключения дори и в тежки за България и народа моменти", пише лидерът на БСП.

Междувременно само за ден вчера със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев паднаха две от най-тежкит за мнозина забрани – задължителното носене на маски и посещението на национални природни паркове и планини.

Тази сутрин пък стана ясно, че в страната има и първа жертва на COVID-19 сред медицинския персонал – 43-годишната Илиян Иванова от МБАЛ ”Сливен”, която бе част от ни медиците ни на първа линия. Тя е била интубирана, но състоянието й се е влошило изключително бързо и в рамките на 48 часа след приемането и в реанимация сърцето й е спряло. 

Много съжаляваме, не успяхме да я спасим