БСП направи разбор на раздадените бонуси в министерствата. По думите на Драгомир Стойнев на администрацията са дадени 118 милиона лева. "Това са пари за добре свършената работа. Министерството на правосъдието си е дало 1 милион лева, по 500 хиляди за онези двама избягали затворници. Агенцията по вписванията, която блокира държавата и икономиката за седмици наред над 1 милион лева. В Околната среда и водите са си раздали над 2 милиона лева", заяви Стойнев.    

Според социалиста пари в държавата имало, но те се дават на тези, които очевидно не си вършат работата и са готови да разкрият бонусите на всяко едно министерство, като нямат за момента информация за БДЖ, но първенци според него във финансовото министерство, където бонусите са на стойност 43 милиона лева. 

На въпрос, че Корнерия Нинова тежко е подвела строителите и обществеността, като заявила, че строителите са отишли да молят да се оттегли подписката и Нинова казала, че не може да удържи Елена Йончева.

"Когато не си вършиш работата е нормално да си понесеш последвията. Срещата премина в конструктивен дух и имаше пресконференция. Бе ясно казано от Корнелия Нинова, че повече няма да се продължава по този начин и всяка строителна фирма ще има равен шанс и ще се работи по прозрачни правила. За независимата лаборатория нямам отговор колко ще струва, но има пътища които са видимо некачествени", заяви Стойнев.