Вчера в 16 населени места в различните краища на България имаше избори. ГЕРБ спечели в 9 от тях, а на 2 още сме на балотаж. Това е добра представителна извадка. Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както и са единни в Парламента. И ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция, заяви премиерът Бойко Борисов в село Лесидрен, Ловешка област.

Разбра се, че БСП и ДПС ще правят коалиция и в момента играят заедно и само срещу ГЕРБ, каза Борисов.

„Ние сме като едно семейство с Цветанов, след 20-годишен брак сме се разделили – той си има ново семейство, а при мен останаха децата“.

"Няма как да коментирам нещо за човек, който 20 години е бил при мен и сега да кажа нещо лошо... Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех“, заяви още Борисов.

Борисов попита пенсионерите в селото дали получават добавката от 50 лева, която вече трети месец отпуска правителството като помощ за времето на пандемията. По думите му, докато има пандемия пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация.

Не може едновременно да индексираме пенсиите и по 50 лева да даваме, защото това са по 108 милиона лева на месец, поясни той.