Премиерът Бойко Борисов отговори на думите на президента Румен Радев почти мигновено. Припомняме, че по-рано държавният глава коментира в интервю различни теми, включително и за провал на премиера.

 

Радев: Излиза, че Борисов полага неистови усилия да ни спаси от Борисов

"Румен Радев е опозиционен лидер, който не е казал една дума добра дума за държавата. Злобата му и омразата му до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам опозиционен лидер.", заяви Борисов пред журналисти на отбелязването на 30 - годишнината от учредяването на СДС. 

"Една минута гледах тази злоба, която не е присъща на обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза? За 40 минути не е казал нито една добра дума за държавата. Аз само първата минута гледах и отидох да играя футбол, защото човек, който започва да говори от името на народа - такъв няма... Левски не си го е позволявал. От името на кой? Кой ти даде право?, попита Борисов. Подчерта, че по последните изследвания 50% не харесват Радев. И обясни, че и той не го е харесвал като шеф на ВВС. "Цял свят ни хвали за F-16, а той продължава да дълбае за Грипен. Аз знам какво го мъчи, но не съм като него", отказа да назове причината Борисов.

Двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са си избрали за президент. Сигурен съм, защото когато тръгна за НАТО ми се обади:”да отида аз?”. Казах му “добре, отиди”, каза Борисов. И попита дали му завижда за срещата му с Тръмп до камината в Белия дом. Всеки демократичен президент е бил там, него да сте го видели? Но го пратих и той да се снима с Тръмп на срещата на НАТО", посочи премиерът.

Той отговори на повечето нападки и даде пример колко добре се развива сега икономиката. " 2008 г. беше златният дъжд - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика “колко е готино в България”. Те му се смеят във Фейсбук", заяви Борисов.

Отговори и на критиките на Радев за новата фигура в прокуратурата. "Тази злоба просто не разбирам защо. Днес Борис Велчев го поканих да говорим за конституцията, да съобразим какво може и не може. И с Филип Димитров като зам.-шеф на Венецианската комисия да го направим така че да се приема от Европа, да се приеме от народа, юридическите среди. Какво лошо сме направили?", попита още Борисов. Припомни, че се вдига и кредитният рейтинг, оправена е КТБ, платени са руските реактори.

"Недоумявам каква е тази злоба. Бил ми е приятел, командвали сме заедно учения, на една маса сме били заедно. Явно властта не  е за всеки! Дворците, палатите, скъпите дрехи, явно променят хората. Не виждам какво лошо съм му направил, той само злоба и омраза показва вместо да работим за държавата", завърши премиерът.