Заради думите на президента Румен Радев, че ако той управлява, в България няма да се краде, на приключилия преди минути брифинг премиерът Борисов заяви:

"Вярно ли така е казал? Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години, може да произнесе такива думи, защото ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше президент и премиер и ги запомнихме само с желанието да се похарчат милиарди за Грипените, не сме си позволили такова поведение. Да не говорим за хъкането и мъкането, което всички чухме".  

"Еди Рама ми се обади да ме попита: "Кажи ми какво правите, за да го правим и ние". Не трябва дългове да правим, защото после ще ги плати. 

Аз не вярвам, че по времето на управлението на някого са умрели 600 000 души. 4 години той е държавен глава, което означава, че поне 200 хиляди са умрели по негово време. Аз съм позитивен човек и вчера много внимателно слушах Йотова, която каза, че аз съм скрил Мутафчийски. А той срещу мен, пием кафе и гледаме Йотова. Такива лъжи...

Тя вика, че ние заедно трябва да излезем от тая ситуация. По време на нашето управление са се родили над 770 хиляди млади хора. Щом смъртността е заради нас, значи със 150-200 хиляди повече млади българи са се родили по нашето време. Това логика ли е? Държавен глава ли е? По време на неговата партия, през 2005 година са починали 113 хиляди, през 2019 са 108 хиляди", допълни премиерът и извади статистика, която показва колко души са починали по време на управлението на БСП и това на ГЕРБ.