Премиерът Бойко Борисов пристигна в Перник, за да се запознае на място със ситуацията в града след обилните валежи. На място беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Пазете само хората, щетите ще ги покрием. Това заяви Борисов по време на инспекцията на язовир "Студена". По думите му има Фонд за бедствия и аварии. Той отбеляза, че няма жертви и посочи, че материалниге щети ще бъдат покрити. 

Министър-председателят отбеляза, че валежите са добре и за посевите. Той даде разпореждания да се призовават хората да карат внимателно. "След този дъжд - да не заледи. Призовете хората да карат внимателно. Докато дойдат да опесъчат, тъй като нямаме камион на всеки метър, да не се направи беля", каза още премиерът.

Министър-председателят отчете, че противоепидемични мерки у нас са най-меките в Европа и че страната ни се справя с пандемията по най-балансирания начин.

Двойно беше увеличено количеството вода, което се изпуска от пернишкия язовир „Студена”. Това се налага, тъй като водоемът се пълни твърде бързо. Съоръжението е само на 2 милиона кубически метра от максималния си обем. Според управителя на местното ВиК ситуацията е под контрол. Язовир „Студена” има електронна система, с която в реално време може да се следи притокът и разходът на вода.

Община Перник обяви частично бедствено положение